Βόμβα από τον Μανώλη Γλέζο: Αν θέλει η Μέρκελ, να έρθει να συνεργαστούμε! – Προς δανειστές: Αν θέλετε, ελάτε να κουβεντιάσουμε

- Ποταμός ο Μανώλης Γλέζος για το τι θα κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
- Στέλνει μήνυμα στην Άνγκελα Μέρκελ και τους δανειστές για συνεργασία
- «Αν το θέλει, μπορούμε να συνεργαστούμε. Εμείς, είμαστε διατεθειμένοι» λέει για την Γερμανίδα καγκελάριο και ζητά από εκείνη την πρωτοβουλία!...

- Ο λαός θα πάρει πίσω μισθούς, συντάξεις και μεροκάματα που του έκοψαν, λέει
- Γιατί χρησιμοποιεί τη φράση του Πλούταρχου: «το δανείζεσθαι της εσχάτης παραφροσύνης και μαλακίας εστίν!»

Στα 94 του χρόνια, ο Μανώλης Γλέζος είναι ένας άνθρωπος που δεν μασάει τα λόγια του. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε συνέντευξη «ποταμό» στη Deutsche Welle ενόψει των εκλογών της Κυριακής, στην οποία στέλνει... μήνυμα στο Βερολίνο και την Άνγκελα Μέρκελ αλλά και στους δανειστές πως αν θέλουν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να συνομιλήσει μαζί τους.

Όπως τονίζει, οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μπορούν να γίνουν υπό τη σκοπιά του τερματισμού των πολιτικών λιτότητας.

Ο Μανώλης Γλέζος, αναφερόμενος στις ελληνογερμανικές σχέσεις, ξεκαθάρισε ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτή στη συνεργασία, την πρωτοβουλία όμως θα πρέπει να την αναλάβει το Βερολίνο. «Αν το θέλει η κυβέρνηση Μέρκελ, μπορούμε να συνεργαστούμε, αν δεν το θέλει, δεν θα συνεργαστούμε. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι».

Ο 94χρονος ευρωβουλευτής παραδέχεται πως πλέον η «γλώσσα» του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «ξύλινη». Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πιο διαλλακτική στάση για το θέμα του χρέους. Εκείνο που σημειώνει ο Μανώλης Γλέζος είναι πως η «βασική γραμμή» «δεν έχει αλλάξει».

«Δεν πρόκειται εμείς να αποστούμε από αυτό που έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Στραγγάλισαν τον ελληνικό λαό για να σώσουν το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Του πήραν ότι και αν είχε. Του έκοψαν τους μισθούς, του έκοψαν τις συντάξεις, του χαμήλωσαν τα μεροκάματα. Αυτά οπωσδήποτε θα τα πάρει πίσω ο λαός. Σε ό,τι αφορά τους δανειστές, απλά λέμε, ελάτε αν θέλετε να το κουβεντιάσουμε», επισήμανε ο Μανώλης Γλέζος.

Σχολιάζοντας στη στάση των δανειστών έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, από την άνοδο του κόμματος το 2012, θυμήθηκε τον καγκελάριο της Αυστρίας Μέτερνιχ, που το 1821 πολέμησε την ελληνική επανάσταση αλλά τρία χρόνια μετά, όταν κατάλαβε πως δεν μπορούσε να την καταστείλει, έδωσε στους Έλληνες το πρώτο τους δάνειο. Έτσι, λέει, έκαναν και οι δανειστές.

Οι δανειστές έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως όποια κι αν είναι η κυβέρνηση στην Ελλάδα το πρωί της 26ης Ιανουαρίου, θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της προηγούμενης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει κούρεμα του χρέους, αλλά ακόμη κι αν συναινέσουν σε αυτό οι δανειστές, θα ζητήσουν ανταλλάγματα, δηλαδή νέες δεσμεύσεις από την Ελλάδα.

Όταν ο Μανώλης Γλέζος ερωτάται πως θα αντιδρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια τέτοια περίπτωση, απαντά: «Θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να υποταχθούμε σε σχέδια παράλογα. Και θα εφαρμόσουμε αυτό που είπε ο Πλούταρχος: "το δανείζεσθαι της εσχάτης παραφροσύνης και μαλακίας εστίν!"».

Ο Μανώλης Γλέζος μιλά και για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. «Συνθήκη ειρήνης δεν έχει υπογράψει η Γερμανία. Μας έχει επιβάλει μια συνθήκη μη εμπόλεμης κατάστασης. Γιατί το κάνει αυτό; Γιατί όταν υπογράψει συνθήκη ειρήνης, επειδή είναι νομότυπη, αμέσως θα εξοφλήσει αυτά που οφείλει».

ΑΠΟ  http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου